Underskatta inte en härlig promenad!

60.5 kg, och måttbandet visade på 82 cm (om jag sträckte lite extra på mig ) ;)... Det fortsätter åt rätt håll! Dock vill jag att mer ska försvinna runt midjan, är så otålig! Vill att det ska bara perfekt nu!  =)

Två dagar i rad nu har jag startat med en kopp te med lite grädde och kokosfett på tom mage (För er som tror att kokosfett smakar kokos gör det inte det). Därefter en långpromenad! Visste ni att du bränner lika mycket på tex en 5 km runda likaväl som du både går, powewalkar eller springer! Faktiskt! Det är bara sträckan som avgör, självklart kommer du komma längre snabbare när du springer och förbättra konditionen snabbare, men förbränningen den samma! =) Så ut och gå med er! Det ger mer än vad man tror!

Nu över till detta med kokosfett i teet...
Först lite fakta om kokosfett:
Kokosnöten är mycket speciell. För det första har den 90% mättat fett, vilket inget annat livsmedel kommer i närheten av. Dock är cirka 70% av detta mättade fett av typen SCT och MCT vilket är korta respektive mellanlånga mättade fetter vilka skiljer sig från de "vanliga" mättade fetterns som kallas LCT och långa mättade fettsyror. De långa är de som ökar risken för hjärt-/kärlsjukdomar, diabetes typ 2 och lätt gör oss feta. De korta och mellanlånga är inte farliga för hjärtat och lagras inte ens som vanligt fett i kroppen. Det betyder att en del av kokosfettet förbränns direkt i levern och avgår som värme. (http://www.paulun.se/page5503043.as

Kokosfettet ökar förbränningen och säger till kroppen att nu är det dags att bränna fett! Perfekt innan en morgonpromenad alltå! Du blir också mycket mer mätt av att tillexempel använda kokosfett i maten.

Idag ska det förresten testas att baka lchf tortillabröd! Återkommer med resultatet! ;)


woop woop

83 cm på måttbandet idag, vågen e hos mamma och pappa så det får vi vänta med några dagar. Hade tänkt försöka minska ner lite ytterligare på kolhydratintaget, just eftersom det känns som jag stått lite stilla. Det finns en ännu ett striktare sätt att äta som kallas fakir, som går ut på att försöka minska ner kolhydratintaget så mycket som möjligt. Du äter i princip bara kött, ägg och naturliga fetter såsom smör och cocosfett.
Jag hade nog inte klarat en så här strikt diet, men tanken är att försöka minska ner lite på mejeriprodukterna för att se om det ger något resultat. Och öka på intaget av snör och cocosfett... Har läst att en tesked cocosfett direkt på morgonen ska göra underverk för förbränningen :S... Du kan lägga det i kaffet också (http://lchfklubben.se/healthandscience/) ... Så ska försöka att skippa den turkiska youghurten ;)... Hmm eller... Kanske unna sig det till ett av dagens måltider.... Aja vi får se vart det hamnar =)

Dock har jag ju massa saker kvar i mitt kylskåp :P Så idag blir det till frukost kaffe med grädde och en lite grötblandning av keso, grädde och en sked turkisk youghurt... Toppad med sukrin och kanel =) Mm tomtegröt...



Har jag sagt att jag längtar utomlands?!



Jennifler Nicole Lee

Jag vet inte om ni har hört talas om Jennifer Nicole Lee? Hon är en tjej som efter att ha fött två barn och ått upp massa i vikt, hon har alltid kämpat med att vara lite äverviktig, tänkte om och är idag en känd fitnessmodell.

På You Tube finns det massa bra klipp på övningar. Och det jag tycker är bra att fast hon är fitness modell står hon fast vid att man ska ha en kvinnlig kropp och inte en överdrivet musklig bodybuildar kropp. På You Tube finns det grymma övningar! Styrketräning kombinerat med intervallar för att få det bästa resultatet, och bygga och bränna samtidigt!




Grr...

Åå vågen står fortfarande på 62 kg! Dock 1 cm ner i midjan!... Tror vi måste lägga mer tryck på träningen... Men tänk va skönt att bara kunna gå ner bara genom att äta, slippa träna liksom...
Halv nio ringde klockan, på med träningskläderna och iväg på ett spinningpass följt av lite styrketräning. Som belöning blev det också 20 min i solariet ;) Sommaren är snart här, nu kör vi!


...

Har inte vågat ställa mig på vågen sen helgen =/ Känns läskigt... Plus att det är den tiden i månaden nu, inte läge att ställa sig på vågen alltså... Det får helt enkelt vänta några dagar... Skärpning!
Morgondagens matschema!:

Frukost: 3 skivor bacon, och äggröra på ett ägg (om jag orkar)
Lunch: Tacogratäng
Middag ute med tjejerna till kvällen å det ska bli ett helt lchf val!

Resten av veckan kommer fortsätta med tacogratäng, ja jag är student, storkok är det enda som får mig att gå runt... ;)

Så håller vi tummarna för vågen!

Magdalena Graaf är förresten en av de kändisar som hakat på lchf dieten. Hon vill gå ner 10 kg på 8 veckor. Ska bli spännande att kolla hur det går! Checka in på http://magdalenagraaf.se/ Tänk på att kvinnan precis fött barn! Yo go girl!


BodyJam!

Har jag sagt att jag älskar Sportlifes Bodyjam pass! Lyckades hitta ett klipp, inte det bästa kanske, men hur finalen på passet ser ut! =)
Blir man inte sjukt taggad av att se det!?


Tacogratäng!

Åå måste tipsa er om min absoluta favoritmåltid just nu!

Tacogratäng:

Stek 500 g blandfärs med en påse tacokrydda. Häll över i en ugnsform.

Blanda 1 paket creme fraiche, 200 g philadelphia ost och en burk tomatkross i en bunke. Hacka valfri mängd feferoni/peperoni och blanda ner i röran. Salta.

Detta hälls sedan över köttfärsen, toppa med riven ost och sen i i ugnen i 20 min på 200 grader!

Servera med lite grönsallad!


Att unna sig

I fredags åt jag pizza, en riktigt stenungsbakad och det var så jävla gott! Jag tror aldrig pizza har smakat så gott! Men idag blir det tillbaka på gamla rutiner igen. Och jag känner inte ångest jag känner mig inte tjock utan bara nöjd och tillfredställd :)
Det här med att unna sig, om man bara håller sig till att unna sig så kan det vara bland det bästa. Jag kommer aldrig kunna sluta helt med allt jag tycker är gott, men jag kommer nog kunna hålla mig till att bara unna mig. Och man kommer uppskatta det så mycket mer då! Om man ska tänka enligt lchf och vad det är som händer om man skulle råga ta ett "snedsteg" . Det som händer är att om du äter för mycket kolhydrater så kommer kroppen gå ur sin ketos (den ständiga fettförbränningen), och det tar ett dyng för kroppen att återställa sig sen.
Så du kommer inte gå upp av att äta en pizza, bara gå ur din ketos och vet du de här är det ju bara en prioriteringsfråga =)

Så nu tänker jag bjuda er på min favorit av lchf frukostar! =)
Turkisk/Grekisk youghurt
1-2 msk grädde
En liten skvätt fun light (Jag kan inte helt hålla mig ifrån fejkade söta produkter)
Blanda och toppa med lite frön, nötter och kanske lite bär ;)
Detta kommer bli den godaste youghurt ni nånsin smakat!

Se upp lite med den turkiska youghurten, i förstora mängder blir det för många kolhydrater, men det är gott att variera sig lite från ägg och bacon ibland =)

Finally!

61.9 visade vågen imorse! Oh yeah!


Lets leave winter behind



Mitt shoppingbegär har fortfarande inte lagt sig... Sitter och kollar runt på Nastygal.com, farligt!


Shopping is a girls best friend!

Ingen bra start på år 2012! Ingen lägenhet, varsel på jobbet, it just keeps coming! Man får väl se det som det gamla talesättet, när en dörr stängs öppnas en annan.... Fast det mesta verkar ju alltid lösa sig till slut. Livet har ett lite märkligt sätt att överraska och ställa allt till rätta...
Så tacksam för min fina familj som gör allt för att det ska funka för mig att flytta hem igen och försöker ordna det till det bästa! Mina vännen som letar lägenhet till mig. Det är kärlek. Och det är i såna här stunder man blir påmind om det.

Så vad gör man när det dyker upp små vägbulor? Jo shoppar?! Jag citerar Sofia "Det lyckoruset man får man man hittar något fint att köpa, jag förstår varför människor blir shopaholics".

En sväng på Hm blev det också för att klicka hem två bikinis, innan hysterin kommer och allt tar slut...







En ny måndag kräver nya tag!

Måndag och ny vecka! Vågen efter helgen visade pyttelite mer än innan, så nu gäller det verkligen att ta nya tag! Jag vet att man inte ska stirra sig blind på vågen, men några mer kilon vill jag ju att den ska gå ner...Ikväll står Bodyjam på schemat följt av lite styrketräning för rumpa och mage, och imorgon Box! Nu kör vi!

                                       Tänkte bjuda på min bästa pepplåt för att ta sig iväg till gymmet!


Brunch, lchf style!

Idag skulle vi ge på oss att göra brunch! Som Sofia sa, alla brunchar ju! Jag lyckades till och med övertala dem att göra den i lchf!
De bröd jag hitills har gett mig på att baka är oopsies och sesambröd, och jag e inte så kräsen med dessa var inte goda. Allt smakar omelett, inte så gott om man äter ägg varje morgon till frukost. Ska jag överhuvudtaget äta bröd måste jag hitta ett recept som är gott! Det, pizza, pasta och gratäng, lyckas jag hitta lyckade ersättare för dessa är jag nöjd. 
 
                                                                                



Pannkakorna och Sconesen som vi lagade blev faktiskt supergoda och över förväntan! Smakade precis som vanligt! Mums!

Recept Scones:

Ingredienser:
2,5 dl pofiber
2 tsk bakpulver
1 krm malen kardemumma
1/2 msk fiberhusk
salt efter smak
4 ägg
1 dl grädde
1/2 dl créme fraiche

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ihop ägg, grädde och créme fraiche.Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål.
Rör i äggsmeten. Låt svälla i en kvart.

Klicka ut runda bullar på en bakplåt, fixa till kanterna lite. Själv rullade jag typ bollar med blötta händer för att behålla dom lite runda.
Baka i mitten av ugnen till de blivit gyllene, skulle säga ca 20 minuter. Du får ut 6 stycken härliga frallor/scones på satsen. http://blogg.alltforforaldrar.se/niiinis/



Lchf pannkaka:

2 ägg
2 deciliter vispgrädde
2 deciliter mjölk
2 matskedar fiberhusk
En nypa salt

Vispa ägg, vispgrädde och mjölk. Vispa därefter ned fiberhusk och salt och låt smeten stå en stund och svälla.

Stek pannkakorna på medelhög värme i rikligt med smör och vänd när pannkakan är helt torr på ytan. Ju längre smeten får stå och svälla desto tjockare blir den och den kan då bli lite svår att få ut i pannan - det brukar gå att få ut smeten i pannan om man skakar den stund.  Detta recept ger ca 6 - 8 pannkakor.

Alla "specialingredienser" hittade jag på Maxi! Pizza ska testas på senare ikväll ;)



Ps.

Måste bara tillägga att killarna på jobbet tyckte att de flesta Victoria Secret modellerna var lite för smala. ;) Ds.

Komma igång att springa

Ett träninngsschema för oss nybörjare från Runners Word hur man kommer igång att spring 1 mil. Är du redan ganska van kan du hoppa över första delen.

NYBÖRJARENS FÖRSTA TRÄNINGSSCHEMA

VECKA 1
Dag 1 Spring en minut, gå en minut. Upprepa tio gånger.
Dag 2 Spring två minuter, gå en minut. Upprepa åtta gånger.
Dag 3 Spring fyra minuter, gå två. Upprepa fem gånger.

VECKA 2
Dag 1 Spring fyra minuter, gå två. Upprepa fyra gånger.
Dag 2 Spring sex minuter, gå två. Upprepa tre gånger.
Dag 3 Spring åtta minuter, gå två. Upprepa tre gånger.

VECKA 3
Dag 1 Spring 10 minuter, gå två. Upprepa.
Dag 2 Spring 12 minuter, gå två. Upprepa.
Dag 3 Spring 15 minuter, gå två. Upprepa.

VECKA 4
Dag 1 Spring 15 minuter, gå två. Upprepa.
Dag 2 Spring 10 minuter, gå två. Upprepa två gånger.
Dag 3 Spring 30 minuter.

0-10 KM PÅ SEX VECKOR

VECKA 1

Dag 1 Spring två minuter, gå en minut. Upprepa sex gånger.
Dag 2 Spring fyra minuter, gå två. Upprepa fyra gånger.
Dag 3 Spring tio minuter, gå fem. Upprepa.

VECKA 2
Dag 1 Spring 10 minuter, gå två. Upprepa två gånger.
Dag 2 Spring 12 minuter, gå två. Upprepa två gånger.
Dag 3 Spring 15 minuter, gå tre. Upprepa två gånger.

VECKA 3
Dag 1 Spring 20 minuter.
Dag 2 Spring 10 minuter, gå två. Upprepa tre gånger.
Dag 3 Spring 20 minuter, gå tre. Upprepa.

VECKA 4
Dag 1 Spring 25 minuter.
Dag 2 Spring 10 minuter, gå två. Upprepa tre gånger.
Dag 3 Spring 30 minuter, gå tre. Spring 20 minuter.

VECKA 5
Dag 1 Spring 30 minuter.
Dag 2 Spring 10 minuter, gå två. Upprepa tre gånger.
Dag 3 Spring 50 minuter.

VECKA 6
Dag 1 Spring 20 minuter.
Dag 2 Spring 20 minuter.
Dag 3 Spring 10 km.


Kvällstankar

Tycker det fortfarande är lite klurigt med lchf då man är så ovan vid tanken på att äta fett. Känns ibland som att jag får i mig för mycket, men håller mig endå inom mina uppsatta ramar. Och vikten har ju gått neråt. Tror det kommer ta ett litet tag att vänja sig och att veta vad som är okej och funkar för mig. Man är ju så van vid att ska man gå ner och få den snygga kropp man alltid velat ha måste man plåga sig.
Jag gick senast idag förbi tidningstället när jag var och handlade, och fastnade för tidningen Hänt Bild, där det stod hur ett flertak kändisar ska komma iform. Det var allt från att äta barnmat, smoothiediet, och salladsdiet. Är det de enda sättet? 

 


Still going strong

62.2 kg stod vågen på idag! Still going strong...

Styrketräning, någon stans måste man ju börja...



Grymma övningar för ben och rumpa. Ska man våga testa detta på gymet tro???


Inspiration

Inget gör så mycket som lite insperationsbilder för att sätta fart på sig själv!











Bilden ni ser ovanför är Andrea Passutti. En tonårstjej som led av svår anorexia.
Efter att doktorn sagt att hon skulle dö om hon inte gjorde någon la hon om
sin kost och träning och är idag fitnessmodell.


My way

Jag har testat detta i en vecka nu och har redan märkt stor skillnad. Vikten har börjat röra sig neråt och min mage är inte det minska uppblåst, den ser faktiskt lika dan ut på kvällen som på morgonen ;). För att minska i vikt försöker jag hålla mig till max 20 g kolhydrater per dag (tror Kostdoktorn rekommenderar 30 g). Att räkna vad man får i sig kanske tycks svårt till en början men med lite knep går det lätt!

Kolla om innehållsförteckningen på det du äter, det ska max innehålla 5 g kolhydrater per 100 gr (detta brukar stå ganska tydligt utmärkt).

En regel man kan hålla sig till om man har svårt för att gå ner är är 80/80/20. 80 g fett, 80 g protein och 20 g kolhydrater.

Jag använder mig av appen SHAPE UPP, som egentligen är en kaloriräknarapp. Som ska hålla reda på antalet kalorier för att du ska gå ner i vikt. Det jag använder den till är att den även anger Protein-, Fett- och Kolhydratmängen i det livsmedel du äter.

Som de flesta var jag frukansvärt rädd för att äta så mycket fett. Ostar, bacon och grädde. Men när du använder du väl börjar undersöka kolhydratmängen i dessa, kommer du bli förvånad över hur lite det faktiskt är.

När det kommer till träning kommer jag köra kondition som innan. Grejen med LCHF är att du inte behöver motionera i mängder för att gå ner i vikt. Självklart är detta endå viktigt för din allmäna hälsan. Det jag kommer koncentrera mig på mer nu än innan är lite tyngre styrketräning för att forma den kropp jag vill ha.


Min startvikt för cirka ett halvårsen var 66 kr och ett midjemått på 90 cm (mätt runt naveln). Då började jag äta kalori- och fettsnålt för jag trodde detta var det enda effektiva sättet för att gå ner i vikt. Jag var trött nästan hela tiden, hade inte mycket energi till träning och vars tändigt hungrig. Detta gjorde ju att det var lättare att fuska och inte hålla sig till dieten för vem vill äta så i längden??

När jag började med LCHF vägde jag 64.4 kr och hade ett midjemått på 87 cm.

Redan fyra dagar senare är min vikt nu nere på 62.9 kg och midjemåttet på 85 cm.

Jag vill iallafall komma ner till 60 kg och ha ett midjemått på 80 cm, om detta kommer funka är bara att se. :)


LCHF för nybörjare



LCHF står för Low Carb, High Fat. Eller lite kolhydrater med en högre andel fett. Låter LCHF för krångligt? Det är ok – du kan också kalla det för njutmetoden. Man kan nämligen äta sig mätt på god mat och ändå gå ner i vikt.

LCHF bygger på att man tänker helt tvärt emot traditionella viktminskningsråd. Istället för att räkna kalorier och begränsa sitt intag av mat (och därigenom gå ner i vikt genom att svälta kroppen) så låter man hormonerna styra viktminskningen. Genom att ställa om kroppen från kolhydratdrift till fettdrift tillåts kroppen att använda sina fettlager som bränsle och man går ner i vikt. 

Ät gärna

  • Kött: Valfri sort. Nöt, gris, vilt, kyckling. Fettranden är nyttig liksom skinnet på kycklingen. Välj gärna ekologiskt och gräsbetat om du kan.
  • Fisk och skaldjur: Alla sorter. Gärna feta fiskar som lax, makrill eller strömming. Undvik panering.
  • Ägg: I alla former. Kokt, stekt, omelett. Gärna ekologiska.
  • Naturligt fett, feta såser: Använd gärna smör och grädde i matlagningen så blir det godare och du blir mättare. Bearnaisesås, hollandaisesås, läs på förpackningarna eller gör själv. Kokosfett, olivolja och rapsolja är också bra alternativ.
  • Ovanjordsgrönsaker: Alla sorters kål, till exempel blomkål, broccoli, vitkål, brysselkål. Sparris, squash, aubergine, oliver, spenat, svamp, gurka, grönsallad, avokado, lök, paprika, tomat med mera.
  • Mejeriprodukter: Välj alltid det fetaste alternativet. Riktigt smör och Bregott, grädde (40 %), crème fraiche, feta ostar. Fet grekisk/ turkisk yoghurt. Var försiktig med vanlig mjölk och fil, de innehåller mycket mjölksocker. Undvik smaksatta, sockrade och lättvarianter.
  • Nötter: Bra som tv-godis (helst i måttliga mängder).
  • Bär: Okej i måttliga mängder, om du inte är superstrikt/-känslig. Goda med vispad grädde.

Undvik helst

  • Socker: Värst av allt. Läsk, godis, juice, sportdrycker, choklad, kakor, bullar, kaffebröd, glass, frukostflingor. Även sötningsmedel undviks helst.
  • Stärkelse: Bröd, pasta, ris, potatis, pommes frites, chips, gröt, müsli och så vidare. »Fullkornsprodukter« är bara mindre dåliga. Måttliga mängder rotfrukter kan vara okej om du inte är alltför noga med kolhydraterna.
  • Margarin: Industriell smörimitation med onaturligt hög omega-6-halt. Har inga hälsofördelar, smakar dåligt. Statistiskt kopplat till astma, allergier och andra inflammatoriska sjukdomar.
  • Öl: Flytande bröd. Full av maltsocker tyvärr.
  • Frukt: Mycket socker. Ät undantagsvis som naturligt godis.

Unna dig vid fest

Du bestämmer när det är fest. Viktnedgången kan bromsas en aning.

  • Alkohol: Torrt vin (vanligt rödvin eller torrt vitt), whisky, konjak, vodka, drinkar utan socker.
  • Mörk choklad: Minst 70 % kakao, helst bara lite.

Drick till vardags

  • Vatten: Smaksatt eller kolsyrat om du behöver.
  • Kaffe: Gärna med vispgrädde i, testa!
  • Te: Svart, grönt, vitt …

LCHF underlättar för kroppen att leva på fettlagren, då frisättningen från dessa inte hindras av höga insulinnivåer i blodet. Det kan vara en anledning till att fettintag mättar långsiktigt bättre än kolhydratintag. Intaget av kalorier brukar spontant minska i studier, då försökspersonerna får äta sig mätta på lågkolhydratkost istället för mer kolhydratrik mat.

Inget räknande eller vägande behövs alltså. Du kan glömma kalorierna och lita på dina hunger- och mättnadskänslor. De flesta behöver inte räkna eller väga sin mat mer än de behöver räkna sina andetag. Om du inte tror mig: testa några veckor och se själv.


All information plus lite till hittar ni på Kostdoktorns hemsida, en grym sida som förklara hur LCHF funkar, plus tips på vad man kan äta!


From the start

Efter att ha lyssnat på en lång utläggning av en av mina arbetskamrater om LCHF, tänkte jag detta låter ju lite bra för att vara sant. Han hade själv kört det ett tag och likaså några av mina andra arbetskamrater. Low Calorie High Fat, ja det är vad det är, lågt kolhydratintag och högt fettintag. 
Jo det är sant säger han, kroppen är i ständig förbränning, minskat sötsug, celluliter försvinner och du slipper en uppblåst mage. Du kan äta god mat och ändå gå ner i vikt!

Värt att testa tänkte jag! Sagt och gjort, väl hemma läste jag på och blev nästana fast. De säger att LCHF användare blir som en sekt, och ja jag kan förstå dem!

Jag tänkte ge det en månad, se vad som händer, det kan ju inte skada. Denna blogg är tänkt som en personlig diet/träningsdagbok eller liknande, för att jag ska kunna hålla ordning på mig själv, vilket inte alltid ät det lättaste, och mina mål! Och varför inte låta mina vänner ta del av det med! Mer press på mig bara ;)




En liten morot kanske? Katrin zytomierska gick ner 31 kg efter sin graviditet med LCHF och har nyligen kommit ut med boken Dags att bli smal, LCHF på hennes vis.

RSS 2.0