LCHF på kvällsöppet



Tror ingen har missat de heta diskussionerna som går överallt nu om LCHF. Debatt, kvällsöppet, nyhetsmorgon you name it. Och det känns som att det är samma frågor som hela tiden diskuteras och att ingen varken lyssnar eller förstår den andra. Speciellt i de starka åsikterna som finns mot LCHF.

Många tror ju att LCHF är en "fettdiet", äte mycket fett. Jag skulle vilja kalla det en livsstil med lite kolhydrater och inget socker. För vem mår bra av socker och kolhydrater. Det är back ta basic mat. Äta bra råvaror, undivka lightprodukter och E-ämnen. Du lagar mycket mat själv, ocg du lagar bra mat!

I kvällsöppet, sidan som  imot LCHF, säger helt plötsligt: Men vadå bär? Bär har ni inte sagt är okej inann?! Jo Bär tex e okej, det man menar med LCHF som diet (nu använder jag ordet diet, om du är tjock och vill gå ner) är att för att gå ner måste du ta bort kolhydraterna och sockret och socker finns i bär. Men att ha LCHF som livsstil, och som jag nåt mitt viktmål, kan jag äta bär! Bär innehåller fortfarande socker men jag unnar mig det i måttliga mängder. Bara för att man har hållit sig till 20 g kolhydrater eller till och med 5 för att gå ner i vikt, betyder inte att alla som öter LCHF gör det. Vissa kan äta 100 g till och med mer. Man måste känna av hur mycket ens kropp kan ta in i kolhydratmängd.

Att äta fett innebär inte att du häller i dig grädde, det handlar om att inte vara rädd för fett. Tillaga kött med fett kvar (blir ju så mycket godare då med). Välja rödd mjölk istället för gul vattning vill inte ens kalla det mjölk, unvika light produkter etc. Detta måste väl de flesta se att man mår bra av. 
 
Och vissa som hävdar att inte smala personer kan gå ner och äta LCHF, jag var en smal person, har alltid varit det. Men haft lite mer hull på kroppen bara. Det har hängt över lite vid byxkanten och om man har på sig allt för tajta klänningar, ja ni vet vad jag menar ;) Jag har aldrig mått helt bra med hur jag såg ut. Det var okej, men inte så som jag ville ha det. Det är mitt liv, jag vill se ut som jag vill göra! Good damn it! =) 

Jag mår mycket bättre nu, ser bättre ut och LCHF är lätt!
LCHF är inte bara en diet, äter du det på ett strikt sätt kommer du gå ner, därav att man ofta säger diet. Men jag önskar att den inte bara hade kallats och förknippats med en diet. När det i grunden handlar om att äta bra mat. Back to basic!

Jag har gått ner 6.5 kg
Minskat 10 cm i midjan
Har mindre huvuvärk
Bättre hy
Mindre celluliter, nästan obefintligt ;) (ja det är sant)
Magont som jag led av innan är borta
Aldrig problem med uppblåst mage

Kan kanske publicera lite mer bilder med mått etc för att vissa er vad som har hänt på 8 veckor! =)

Mer riktigt mat och mindre socker och kolhydrater åt folket! =D


Inspiration

Denna bild pryder just nu balgrunden på min telefon!




Lets leave winter behind

Min vår måste innehålla mer färger! Ni som känner mig vet att min garderob är full av ljusa, beiga och svarta kläder! Vill ha mer färg!



Andrea Hegard


2012-02-13

Det går att skylla på media och dess påverkan på våra ideal i alla dess former, men den som i slutet dömmer oss är bara vi själva. Det är bara du som kan styra vad du tycker, både om dig själv och andra. Ingen annan kommer få dig att känna dig  bra och må bra, det kan bara du göra!
Så älska er själva och den ni är för ni är grymt fina!

Men jag vet att det kan vara svårt, och jag jobbar fortfarande på det ;)


Bilduppdatering



Innehåller väldigt lite kolhydrater! :) Jag hade i lite oregano och olja i mina!


2012-02-08

Har totallt fastnat i serien Hellcats! En cheerleadingserie! Haha! Har försökt plugga Ekonomistyrning nu i tre dagar men det är ju så sjukt tråkigt! Vad gör man då för att göra det lite roligare, kanske lite mindre effektivt dock ;) Jo! Kolla på en grym serie! Jag får inte se ett nytt avsnitt förrän jag kommit igenom en del i boken!
Plus att de snygga tjejerna i serien gör en sjukt pepp att gå och träna!





Vem vill inte ha dessa magmuskler??

Mitt paket från lowcarb har äntligen kommit idag med! http://www.lowcarb.rawfoodshop.se/
Så idag har jag testat att laga Adamsbröd och wook på nudlar (nudlar utan varken kalorier eller kolhydrater)! Nuldarna kan man även använda som ersättning till pastarätter ;)


Inspiration



Vem har sagt att muskler gör en större?

Bilden är lånad från Kim Engströms blogg! :) Grymt bra och motiverande blogg! In och kika vetja! ;D
http://imapoet.devote.se/


Hallå i rutan!

Snart iväg på Bodyjam! :D Tagga! Väntar spänt att ett litet paket med lchf produkter ska anlända inom kort! =) Med lite kokosmjöl så jag kan baka! Lite nudlar och bröd! Ska bli spännande att testa... Klickade även hem en produkt från gymgrossisten också! Känner mig lite skeptiskt till kosttillskott, men har än så länge bara hört bra om dessa.



Ökar fettförbränningen
Förhindrar muskelnedbrytning
Ökar absorptionen av näringsämnen
Minskar kroppsfettet
Ökar prestationsförmågan och motverkar trötthet



Bästa inspirationen för att gå och träna, se en dansfilm! :D


Update

60.0 kg stod vågen på nu! Delmål 1 uppnått! :D Måttbanden visar fortfarande på 83 jäkla cm!

Ut i spåret!


En klok kvinna



Styrketräna mera!

Detta inlägg är kopierat rätt ifrån Saras träningsblogg http://rara-sara.blogspot.com/. Sjukt bra blogg, med massa tränings- och kosttips! Mycket bra övningar också till att köra hemma! Sjukt peppande inlägg till att börja styrketräna! 

Sid Knutsson http://fitnessguru.se/dagens-tips  har skrivit i sin blogg om hur supermodeller tränar. Det han poängterade i sitt inlägg var att de bygger upp sin kropp och inte, som många säkert tror, bryter ner den. Okej, det finns de som svälter sig själva och som springer långlänkar varje dag tills de bara är skinn och ben kvar, men man kan faktiskt träna och äta på ett sådant sätt att midjemåttet minskar utan att svälta och överträna.

Knutsson rekommenderar tung styrketräning, lagom med cardio och en balanserad diet. Jag håller med honom. Hur ofta har man inte hört att man ska träna med små vikter så att man inte blir stor som en bodybuilder? Detta sker endast om man målinriktat strävar efter att bygga stora muskler och har tränat så i flera år, så ingen fara på den fronten!


Mat :D

Mm vet ni vad jag har upptäckt?... Lchf glass! :D Hur god som helst! Jag hittade både choklad och vanilj på Ica :) Köpte båda! Den med choklad innehåller lite mer kolhydrater... Det som var godast var att ta vaniljen, lite choklad och blanda runt allt! Mums! :)




Idag lagade även min kära mami en super god, enkel och billig fiskgratäng! Den bestod av fryst torskfile, kräftost och creme fraiche! Kräftost innehåller per 100 g 1 g kolhydrater! :) Ett fynd alltså!
Torsken (när den är tinad) läggs i en ungsform. Kräftost 200 g blandas med 2 dl creme fraiche, salt och peppar. Detta hälls över torsken! Något som även är gott är att ha i broccoli, kanske toppa lite med ost också! In i ungnen och servera sen med en god sallad! Såå gott!


Lchf Kyckling med en touch av flygande Jacob!

Kyckling grillas i ungn med grillkrydda.
Läggs i en ungsform tillsammans med broccoli, strimlade soltorkade tomater och stekt bacon.
Vispa grädde och häll över.
Toppa med med parmesan.

Min mor hade gjort den här speciellt till mig när de andra i familjen åt flygande jacob när jag var iväg och jobbade. Hittade sedan dena i kylskåpet <3




Kom igen nu kör vi! :D

Om ni är intresserade av både Lchf och träning borde ni gå in och kolla på Philip Lailanis blogg (PT till Magdalena Graaf)! Nedan kan ni se en av hans klienter som gick ner 20 kg på 14 veckor!


RSS 2.0