Underskatta inte en härlig promenad!

60.5 kg, och måttbandet visade på 82 cm (om jag sträckte lite extra på mig ) ;)... Det fortsätter åt rätt håll! Dock vill jag att mer ska försvinna runt midjan, är så otålig! Vill att det ska bara perfekt nu!  =)

Två dagar i rad nu har jag startat med en kopp te med lite grädde och kokosfett på tom mage (För er som tror att kokosfett smakar kokos gör det inte det). Därefter en långpromenad! Visste ni att du bränner lika mycket på tex en 5 km runda likaväl som du både går, powewalkar eller springer! Faktiskt! Det är bara sträckan som avgör, självklart kommer du komma längre snabbare när du springer och förbättra konditionen snabbare, men förbränningen den samma! =) Så ut och gå med er! Det ger mer än vad man tror!

Nu över till detta med kokosfett i teet...
Först lite fakta om kokosfett:
Kokosnöten är mycket speciell. För det första har den 90% mättat fett, vilket inget annat livsmedel kommer i närheten av. Dock är cirka 70% av detta mättade fett av typen SCT och MCT vilket är korta respektive mellanlånga mättade fetter vilka skiljer sig från de "vanliga" mättade fetterns som kallas LCT och långa mättade fettsyror. De långa är de som ökar risken för hjärt-/kärlsjukdomar, diabetes typ 2 och lätt gör oss feta. De korta och mellanlånga är inte farliga för hjärtat och lagras inte ens som vanligt fett i kroppen. Det betyder att en del av kokosfettet förbränns direkt i levern och avgår som värme. (http://www.paulun.se/page5503043.as

Kokosfettet ökar förbränningen och säger till kroppen att nu är det dags att bränna fett! Perfekt innan en morgonpromenad alltå! Du blir också mycket mer mätt av att tillexempel använda kokosfett i maten.

Idag ska det förresten testas att baka lchf tortillabröd! Återkommer med resultatet! ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0